afbeelding preloader

www.nicovanham.nl

Mijn mythologie

"In alle tijden heeft men dezelfde vragen over het ontstaan van zichzelf en de wereld!"

Mythologieën in de wereld

Egyptische mythologie
Ondoordringbaar en ingewikkeld

Verken de Egyptische mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en scheppingsmythen van de oude Egyptische beschaving.

Griekse mythologie
Oud-Griekse mythen en sagen

Verken de Griekse mythologie en ontdek de 12 Olympiërs, minder belangrijke goden en godinnen, titanen, wezens en mythen van de oude Helleense beschaving.

Romeinse mythologie
Griekse mythologie, maar dan anders

Verken de Romeinse mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en scheppingsmythen van het oude Romeinse rijk.

Noorse mythologie
Een Germaanse mythologie

Verken de Noorse mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en scheppingsmythen van de oude Scandinavische beschaving.

Keltische mythologie
Een natuurgodsdienst

Verken de Keltische mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en mythen van de oude Ieren, Schotten, Welsh en Bretons.

Azteekse mythologie
Geen vastomlijnde religie

Verken de Azteekse mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en scheppingsmythen van Centraal-Mexico.

Chinese mythologie
Taoïsme en boeddhisme

Verken de mythologie van China en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en mythen van de oude Chinese beschaving.

Japanse mythologie
Verbonden met shintoïsme

Verken de Japanse mythologie en ontdek de goden en godinnen, kosmologie, wezens en scheppingsmythen van de oude Shinto- en boeddhistische samenleving.