afbeelding preloader

www.nicovanham.nl

Mijn themaparken

"Attractieparken hebben zich ontwikkeld tot ontspanningsplekken waar mensen kunnen recreëren tegen een bepaalde toegangsprijs. De attractieparken waren de historische voorlopers van de moderne themaparken en van de lokale en regionale kermissen!"

1

Disneyland Paris
Parijs (Frankrijk)

Disneyland Paris is het vierde Disney-resort ter wereld en bestaat uit diverse onderdelen: twee themaparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, het uitgaansgebied Disney Village, een golfresort, zes Disney Hotels en twee Disney Nature Resorts.

Operationeel sinds 1992

2

Walt Disney World
Orlando (Amerika)

Het is de grootste en meest bezochte amusementsbestemming ter wereld. Het bestaat uit vier attractieparken, twee waterparken, diverse uitgaansgelegenheden, een winkelcentrum, 27 Disney-hotels, 9 partner hotels, een camping en diverse sportterreinen.

Operationeel sinds 1971

3

Efteling
Kaatsheuvel (Nederland)

De Efteling is een van de oudste nog geopende themaparken ter wereld. Hoewel het park aanvankelijk was ingericht voor ouders met kinderen tot circa twaalf jaar, heeft de Efteling zich ontwikkeld tot een themapark voor alle leeftijden.

Operationeel sinds 1951

4

Phantasialand
Brühl (Duitsland)

Het attractiepark is begonnen als sprookjespark en inmiddels uitgegroeid tot een van de best bezochte attractieparken van Europa.

Operationeel sinds 1967

5

Seaworld San Diego
San Diego (Amerika)

Seaworld San Diego is een pretpark rond zeezoogdieren. Het park is verdeeld over shows en verblijven, tevens zijn er ook extra programma's voor meer interactie met de dieren.

Operationeel sinds 1964

6

Port Aventura
Salou (Spanje)

Het park behoort tot de top tien van best bezochte attractieparken van Europa en heeft zes thematische zones: Mediterrània, Polynesia, SésamoAventura, China, México en Far West.

Operationeel sinds 1995

7

Moviepark Germany
Brühl (Duitsland)

In het park draait alles om de filmwereld. Sinds de opening in 1996 is er veel veranderd in het attractiepark, vanwege een aantal opeenvolgende overnames van het park door diverse bedrijven.

Operationeel sinds 1996

8

Disneyland Hong Kong
Lantau (Hong Kong)

Het gehele park is verdeeld in verschillende themagebieden, waarvan sommige bekend uit andere Disney-parken.

Operationeel sinds 2005

9

Walibi Holland
Biddinghuizen (Nederland)

Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo, terwijl het park startte als Flevohof.

Operationeel sinds 1971

10

Pleasure Beach
Blackpool (Engeland)

Pleasure Beach Blackpool is een van de meest bezochte parken van Europa en telt bijna 60 attracties, waaronder enkele spectaculaire en bijzondere achtbanen.

Operationeel sinds 1896

11

Bobbejaanland
Lichtaart (België)

De kenmerken van Bobbejaanland zijn een 'plezante' dag met familie of vrienden in het park. Water, natuur en avontuur zijn onlosmakelijk verbonden met veel attracties in het park.

Operationeel sinds 1961

Themapark design
De kunst van het gethematiseerde entertainment

Hoe je fantastische plekken kunt ontwerpen, en de vindingrijkheid die in hun creatie zit. Van de verhalen, thema's en personages die themaparken tot leven brengen, tot de bedrijfsmodellen, processen en technieken waarmee ze dit kunnen doen.